Zakuska
התפריט מתחיל ב"זַאקוּסְקַה" - מתאבנים רוסיים (Finger food), המכינים את החך למנות השף של המטבח הרוסי,
ולסיום, מוגשים קינוחים מושחתים, כמו עוגת נפוליאון המפורסמת
"כָּל דִכְפִין יֵיתֵי וְיֵנוֹבִי גוֹד"- מסורת האירוח
בברית-המועצות היה הבדל תהומי בין התפריט היומיומי של המשפחה לבין הארוחה שהוגשה לאורחים. בעלי-הבית היו יוצאים מגדרם כדי לגדוש את השולחן במאכלים שונים, שכן שולחן עמוס היה מקור גאווה וביטוי לחיבה שהמארחים רוחשים לאורחיהם. מרבית הדירות בדיור הציבורי בברית-המועצות היו קטנות וקומפקטיות. כשהגיע זוג אורחים או חברים נהגו להעביר ערב צנוע ואינטימי סביב השולחן במטבח, על כוס תה או קפה וכיבוד קל. מספר גדול יותר של מוזמנים חייב לפרוס שולחן ערוך בסלון.
כל סעודה חגיגית למוזמנים התחילה בבתים רבים מזַאקוּסְקַה- תקרובת. אלה שיכלו להרשות לעצמם הגישו מעדנים אקסקלוסיביים, בהם קוויאר, דגי סלמון, פירות ים, נקניקיות ונקניקים מזרח-אירופיים באיכות גבוהה ודליקטסים שונים. בנוסף, הוכנו עוגות וסלטים, לרוב ממוצרי-היסוד הדלים והספורים של תקופת הצנע בשנות ה-70 וה-80. אספקת המזון לחנויות לא הייתה סדירה בשל המשבר הכלכלי החריף והסחורה המועטה שהגיעה נחטפה במהירות מהמדפים.
בנוֹבִי גוֹד, האירוח מגיע לשיא- כלי הקריסטל מוצַאים מתוך הויטרינה, סכו"ם וכלי מטבח חגיגיים זוכים לצחצוח ומיטב המאכלים נפרסים על גבי מפות לבנות ומעוצבות.
לפי הקוד החברתי הרוסי, לא צריך לחכות לאירוע מיוחד כדי לארח או להתארח. גם האירוע הזניח ביותר הוא סיבה למסיבה, אך ערב הנוֹבִי גוֹד- הוא המסיבה בהתגלמותה
מה להביא?
נהוג שהאורחים בארוחת הנוֹבִי גוֹד לא באים בידיים ריקות- אלא מביאים עמם בקבוק אלכוהול, מאכלים, שוקולדים או הפתעות. אם זאת ארוחת חג ראשונה שלכם אל תתביישו ושאלו את המארחים מה להביא.
גלריית מתכונים
שוֹבַּה (דג במעיל פרווה)
אנה גורליק – גוטרמן, אשר עלתה מרוסיה בשנת 2009 ומתגוררת היום בתל אביב מספרת את סיפורה על השובה.
שובה הינו מאכל מסורתי אותו מכינים בעיקר בארוחת החג וזאת בשל המורכבות שבהכנתו. כבר מגיל 4 החלה לסייע לבני משפחתה במטבח הביתי ולקחה חלק בבישולים לארוחת החג. עבורה המטבח תמיד נראה כמקום קסום בו החל להתבשל "הקסם" כבר שבוע לפני החג עצמו, וכלל המשטחים במטבח כוסו בקערות מלאות בירקות מבושלים. היא מספרת שהקסם היה מתחיל כאשר הירקות מכוסי הקליפה היו הופכים למאכל יפה וצבעוני. החלק האהוב עליה היה קישוט השובה על ידי המיונז וההתבוננות בו בעודו הופך לסגלגל במגע עם הסלק. כיוון שאהבה מאוד את הבישולים והמטבח, בחרה כבר בגיל 17 מסעדנות באוניברסיטה. בסוף השנה הראשונה נדרשה להכין מנה בתור עבודת גמר. היא כמובן בחרה להכין את השובה. לאחר לילה ארוך בו עבדה על ניקיון הדג המלוח מכלל העצמות, היא מספרת בגאווה כי המאכל זכה לשבחים מרובים והיה המתכון היחיד אשר עבר את כלל הועדות הבוחנות.
המצרכים הדרושים הינם:
2 פרוסות דג מלוח (הרינג או מתיאס)
1 בצל קטן
2 תפוחי אדמה מבושלים
2 גזרים מבושלים
2 סלקים בינוניים מבושלים
1 מיונז
1 ביצה מבושלת (לקישוט)
קצת בצל ירוק או שמיר
לוקחים דג מלוח שלם, מנקים אותו מכלל העצמות והאיברים הפנימיים, וחותכים לחתיכות דקיקות.
קוצצים בצל, ומפזרים מעל שכבת הדג מעל. מגרדים בפומפייהתפו"א מבושל, גזר מבושל וסלק מבושל.
בכלי צר וארוך מפזרים בשכבות - דג מלוח עם בצל, תפו"א מבושל, גזר מבושל ולבסוף סלק מבושל.
בין שכבה לשכבה מורחים שכבה דקה של מיונז.
לקישוט ניתן לפזר ביצים מבושלות, שגם כן גורדו בפומפייה ולהוסיף ירק כלשהו מעל (בצל ירוק, שמיר וכו.)
שטרודל תפוחי עץ
ילנה אושקוב, בת 60 עלתה לארץ מאוקראינה לפני 16 שנים.
ילנה מספרת כי סבתה נהגה להכין את השטרודל לכבוד החג. בביתם נהוג היה לכנות את השטרודל "איזיה" וזאת על שום סיפור אשר קרה באחד מערבי החג: לצד בית המשפחה חי שכן בשם ישראל (איזיה) שטרודל. יום אחד, הוזמן חתנה הטרי של אחת מבנות המשפחה להתארח בארוחת החג. הבחור הרגיש מבוייש בבית החדש ומיהר לרצות את מארחיו. באותו החג, השטרודל הוכן עם כמות קטנה מדי של חמאה ומים ונשכח בתנור חצי שעה יותר מדי ועל כן יצא יבש במיוחד. כלל בני המשפחה נימנעו ממנו ורק החתן הצעיר נתפס לא מוכן כאשר הסבתא ניגשה אליו והחלה לדרוש בתוקף לטעום מן השטרודל, אשר הוכן במיוחד עבורו. בעל כורכו נתן החתן ביס אמיץ וגדול בשטרודל, ומצא את עצמו נחנק ולא מסוגל לבלוע את החתיכה. בפה מלא בבצק יבש סינן החתן את הדבר היחיד שהצליח לבטא: "קשה לבלוע את איזיה". מאז ועד היום מכונה השטרודל המסורתי בפי בני המשפחה "איזיה".וכעת למתכון.
המצרכים הדרושים הינם:
2-3 כוסות קמח רגיל
200 גר' חמאה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
4 כפות סוכר (אפשר יותר לאוהבי בצק מתוק)
1/2 ק"ג תפוחים ירוקים
אגוזי מלך מרוסקים לחתיכות מכובדות
צימוקים
פרורי לחם
קינמון לפי הטעם
מחממים את התנור ל- 250 מעלות צלסיוס ומניחים לצידו את החמאה שתיתרכך מעט. לתוך קערה גדולה שופכים את הקמח. חופרים גומחה במרכזו של הקמח ולתוכה שופכים ביצה, סודה, מלח וסוכר. מוסיפים כוס מים פושרים. לשים היטב עד שהבצק אחיד, ולפי הצורך מוסיפים מים. על הבצק להיות אחיד אך קשה. נותנים לבצק לנוח בצד כרבע שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 סנטימטר. בעזרת מערוך, מניחים על מחצית מהבצק את החמאה המרוככת ומרדדים. מכסים את החמאה על ידי המחצית השניה של הבצק, כך שיקופל לחצי ואז מקפלים אותו שוב פעם לרבעים. ושוב משטחים לעובי 1/2 סנטימטר. בקערה נפרדת חותכים תפוחים לקוביות קטנות, מוסיפים סוכר, קינמון, צימוקים ואגוזי מלך ומערבבים.מפזרים על הבצק המרודד פרורי לחם ועליהם מפזרים את המלית. מגלגלים את הבצק לגליל הדוק ונותנים לו לנוח בצד כ- 20 דקות. מורידים את חומו של התנור ל- 180 מעלות צלזיוס, מכניסים פנימה את המאפה ואופים כ- 40 דקות.
סַצִיבִי (עוף ברוטב אגוזים), גוֹזִינַאקי (ריבועי אגוזים מסוכרים)
לנה בורוחוביץ' עלתה מטביליסי, גרוזיה, לפני 16 שנים.
כיום מתגוררת במבשרת ציון. משפחתה של לנה נוהגת באופן מסורתי להכין מאכלים מתוקים לארוחת החג, על מנת שהשנה הבאה תהיה מתוקה לא פחות. המתכונים לרב מכילים אגוזים המהווים סמל לחוכמה והצלחה בחיים. הגוזינקי (ריבועי אגוזים מסוכרים) והסציבי (עוף ברוטב אגוזים) חייבים, על פי המסורת המשפחתית, להיות על שולחן החג בתחילת הערב. מסורת נוספת שמשפחתה של לנה מנסה לשמר גם בישראל הינה הדלקת זיקוקי הדינור שיאירו את השמיים כאלפי כוכבים חגיגיים (אל דאגה – לא זיקוקים בשמיים אלא זיקוקי עוגה). שני המתכונים פשוטים להכנה:
סציבי
לוקחים עוף שלם ומבשלים בסיר גדול מלא במים ומכינים ציר עוף.
בבלנדר או ידנית, מרסקים אגוזים, כוסברה ושני שיני שום לעיסה אחידה.
אל תערובת האגוזים מוסיפים חִמֶלי-סוּנַלי (תערובת עישבי תיבול הנפוצה בגאורגיה וקווקז ונמכרת בחנויות רוסיות), מלח ופלפל לפי הטעם.
מסננים את ציר העוף לתוך סיר נפרד ושמים את העוף בצד.
לתוך תערובת האגוזים מוסיפים בהדרגה כחצי מציר העוף ומערבבים לתערובת אחידה ועיסתית, מעמידים את העיסה על אש קטנה ומבשלים עד 5 דקות לאחר הרתיחה.
בינתיים, מפרידים את בשר העוף מהעצמות וחותכים את הבשר לחתיכות. מכניסים לתוך העיסה את חתיכות העוף ומבשלים. כאשר העיסה סביב העוף מתקשה מוסיפים בהדרגה עוד מהציר עד שכמעט כולו נגמר. לאחר הבישול נותנים לעוף להתקרר.
גוזינקי
לוקחים מבחר אגוזים (מלך, קשיו, פיסטוק, שקד, מה שרוצים וכמה שיותר מבחר), מרסקים לחתיכות גדולות וצולים על מחבת חמה במחבת נפרדת מחממים דבש עם מעט סוכר. כאשר הסוכר מומס מוסיפים את האגוזים. מבשלים הכל ביחד כ- 10 דקות ומעבירים את התערובת לתבנית בעלת תחתית לחה ומרדדים לעובי של 1.5 ס"מ בעזרת מערוך. נותנים לתערובת להתקרר ולהתקשות ולאחר מכן חותכים ממנה קוביות
סלט טיפאני
הסלט של אווה פינקלשטיין, בת 48 עלתה לארץ לפני 12 שנה מלטביה. הסלט מורכס משכבות שכבות בהתאם למתכון הנעשה לפי תחושת הבטן ובלי כמויות ברורות, כך מאז ועד היום.
שכבה ראשונה:
לחתוך --- פילה עוף לחתיכות קטנות ודקות ולטגן על מחבת במעט שמן מעורבב עם אבקת קארי. מניחים על צלחת הגשה גדולה את חתיכות העוף בשכבה אחידה. מערבבים מס' כפות מיונז עם גביע שמנת חמוצה. מורחים את התערובת על העוף ומפזרים מעל צנוברים קלויים (לא להגזים, אם יהיה הרבה יצא מר)
שכבה שניה:
לגרד בנפרד בפומפייה ביצים קשות וגבינה צהובה (או כל גבינה לא לבנה) ולפזר על השכבה השניה.
שכבה שלישית:
למרוח שכבת תערובת שמנת חמוצה ומיונז ולפזר צנוברים קלויים.
שכבה רביעית:
חותכים ענבים לחצאים ומגלענים אותם מסדרים את חצאי הענבים בצפיפות מעל המיונז עם החיתוך כלפי מטה. יש לצנן את המנה לפני הגשתה.
סלט "אוֹפוּשְקַה" (פאתי היער)
מתכונה של יוליה אושקוב, בת 36, שעלתה לישראל מניז'ניי נובגורוד, רוסיה, לפני שלוש שנים.
אופושקה הינו סלט צבעוני המאופיין בצבעים בהירים הנעימים לעיני הילדים. סלט זה גם מכיל את הירקות המבושלים שילדים אוהבים ומסודר בצורת קרחת יער קטנה. כל אלו נעשים על ידי יוליה במהלך החג על מנת למשוך את שני ילדיה הקטנים. באופן לא מפתיע המנה הססגונית מושכת לא רק את ילדיה אלא גם את בעלה, מיכאל, אשר לטענתה גם הוא עודנו ילד בנפשו.
אופן ההכנה:
הסלט נעשה בשכבות.
בחרו צלחת הגשה גדולה ויפה.
שכבה ראשונה מורכבת מפטריות מוחמצות שמסודרות כשכובעיהם מופנות כלפי מטה.
מעל הפטריות, מפזרים חתיכות עוף מבושלות וחתוכות דק.
מעליהן מסודרים מלפפונים חמוצים קצוצים.
השכבה הבאה מורכבת מתערובת של תפו"א מבושל מגורד בפומפיה עם שום כתוש, ופטריות מטוגנות עם בצל וגבינה מגורדת.
בין כל שכבה יש למרוח כף מיונז לפני ההגשה מניחים מעל קערת הסלט צלחת, ובעזרתה הופכים את הסלט כך שיעמוד על הצלחת וישמור על הצורה העגולה של הקערה. באופן זה מתקבל אפקט של קרחת יער עם פיטריות שצומחות מעליה. ניתן לפזר מעל מעט עלי רוקט או קוסברה על מנת להדגיש את אפקט היער.
אקלרים
מקס פריידין עלה מסמולנסק, רוסיה בשנת כיום בן 32 ומתגורר ברמת גן.
מקס מספר: "בכל חג, אני ואחי הקטן בוריס ידענו שאמא מכינה את האקלרים לפי הריח. הקרם המתוק, הקטיפתי, התבשל לו לאט על אש קטנה, ואנחנו הסתכלנו על הכף המערבלת של אימי במבטים של כלבלבים עזובים ומורעבים. הפחזניות הריקות השחימו בתנור והתבוננו בהן בעצב – כל כף שניכנסה פנימה היא כף פחות שנוכל ללקק. את הפחזניות עצמן לא יכולנו לאכול – הן הוכנו לשולחן החג ויאכלו בעוד כמה שעות של דחייה בלתי נסבלת. התפללנו שאמא תפספס כמה, לעיתים הפחזניות יצאו לא טוב או התפוצצו, ואז הן הלכו לפח או לפה המרייר שלנו. בסופו של דבר אימי הייתה משחררת את הרסן מן הסיר והיינו מתנפלים עליו, מחלקים חצי לכל אחד ואוספים את שאריות הקרם החם באצבעותינו. זהו אחד הזכרונות המתוקים ביותר מימי ילדותי."
המצרכים הדרושים
עבור הבצק: 200 גר' קמח (1 כוס); 125 גר' מרגרינה; 4-5 ביצים; 1/4 כפית מלח; 1 כוס מים
מצרכים עבור הקרם: 0.5 ליטר חלב; 4-5 חלמוני ביצים; 1 כוס סוכר; 2 כפות קמח; וניל לפי הטעם; 50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
מוזגים מים לתוך סיר, מוסיפים פנימה את המלח והחמאה, ומערבבים עד לרתיחה .
אל תוך התערובת הרותחת, תוך כדי עירבוב, מוסיפים קמח. מערבים את התערובת במהירות על אש קטנה עד העלמות הגושים ואז מחממים במשך 1-2 דקות.
מורידים את התערובת מן האש ומצננים עד 70-80 מעלות צלסיוס ואז בהדרגה מוסיפים את הביצים, תוך כדי ערבוב מתמיד לכדי עיסה חלקה. הבצק בסוף התהליך צריך להיות עיסה צמיגית ואחידה.
בעזרת כפית מעבירים מנות קטנות של בצק לתבנית האפייה המכוסה בנייר אפיה המשוך בחמאה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 30-40 דקות בחום 180-190 מעלות צלסיוס
חשוב! אסור לפתוח את התנור בזמן האפייה.
בינתיים מערבבים בסיר חלמונים עם קמח וסוכר עד להעלמות הגושים. מוסיפים את החלב הקר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת תגיע לרתיחה.
מורידים מהאש, מוסיפים וניל ומעט חמאה ומקציפים היטב. בזמן שהקרם מתקרר הבצק נאפה.
המאפים הטריים צריכים להיות זהובים מבחוץ וחלולים מבפנים
ממלאים שקית זילוף בקרם, מחוררים את המאפה מהצד ומוחצים פנימה חלק מן הקרם.
יש לצנן לפני ההגשה.
פְלוּשְקי (מאפה בצק מתוק)
אינגה קוצ'בסקי מנהריה, בת 37 יוצאת ליטא, מספרת כי את המתכון קיבלה מדודה שלה.
פלושקי – מאפה בצקי רך מסוכר, תמיד נראה כסוג של קסם במטבח, תחת ידיה של דודתה. חתיכת בצק פשוטה, לאחר שתי משיכות שמן וסוכר, וגלגול זריז, קיבלה בן רגע צורות ססגוניות של פרחים ולבבות, וכעבור רק 25 דקות הפכה למאפה קליל וזהוב. היא ואחותה אהבו לאסוף את הסוכר אשר נזל מן המאפים והתקשה על התבנית לקרמלים קטנים.
מצרכים:
220 גר חלב
100 גר + כפית אחת סוכר
1 כפית שמרים
100 גר חמאה
1 ביצה
קורט מלח
350 גר קמח
שמן צמחי
מחממים את החלב לכדי 40 מעלות, ממיסים בתוכו כפית מהסוכר ומוסיפים פנימה את השמרים.
מערבבים היטב ונותנים לעיסה לעמוד כ-10 דקות.
מקציפים את הביצה, מוסיפים לתוכה את החמאה המומסת ומערבבים היטב, מוסיפים את עיסת השמרים.
מוסיפים פנימה את המלח ובהדרגה, תוך כדי ערבוב את הקמח.
מוסיפים כף שמן ולשים את הבצק היטב עד שהוא מוצק ולא דביק במיוחד.
מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לטפוח כשעה.
לאחר שהבצק תופח חותכים ממנו חתיכות, כל חתיכה עגולה מרדדים לכדי עיגול בקוטר כ 10 ס"מ.
כל עיגול בצק מורחים בכפית שמן ומפזרים עליו באחידות כפית גדושה של סוכר.
מגלגלים את הבצק לגליל הדוק ומקפלים את הגליל לחצי כאשר קצה הבצק המגולל נמצא בפנים הקיפול.
בעזרת סכין חדה חותכים בחלק המקופל של הגליל חתך לאורך הגליל באורך כשני שלישים מהגליל המקופל.
אוחזים בשני קצוות החיתוך ופותחים אותם כלפי חוץ.
אמורה להיווצר צורת לב כאשר בתוכו ישנם הסוכר והשמן.
אופים את הלבבות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלסיוס עד שיזהיבו
עוגת מלכים
אלקס ריף, במקור מנתניה, עלתה לארץ עם הוריה בגיל 5 מצ'רנוביץ, אוקראינה. המתכון הזה זכור לה משנות ילדותה מבית סבתא מצד אביה, ריבה. ריבה הייתה בשלנית נהדרת וכל פעם שהילדים והנכדים היו מגיעים, הייתה מכינה את המתכון הנפלא והמורכב הזה. גם כשכבר בריאותה התרופפה והיה לה קשה ללכת, עדיין התעקשה להכין ארוחה ובעיקר, את עוגת המלכים הידועה, בעזרתה האדיבה של המטפלת שלה, לה הייתה פורטת את המתכון ומפקחת בישיבה על ההכנה המורכבת מרחוק.
לבצק:
10 חלבונים
100 אגוזי מלך
2 כוסות סוכר
עבור הקרם:
10 חלמונים
300 גר' חמאה
1.5 כוסות אבקת סוכר
2 כפות קקאו
מקציפים את 10 החלבונים בעזרת המיקסר (על מהירות גבוהה) תוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף בהיר. את האגוזים יש לטחון מראש ולהוסיף אל תוך הקצף.
מושכים תבנית (בינונית) בחמאה, ומעצבים בתוכה שלוש שכבות מן העיסה הלבנה שהתקבלה.
בקערה נפרדת מקציפים את החמאה המרוככת עם אבקת הסוכר.
מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים פנימה את הקקאו ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
במהלך אפיית שכבות הבצק הקרם מוכנס אל תוך המקרר. לאחר אפיית שכבות העוגה מורחים אותן היטב בקרם.
יש להתחיל בהכנת העוגה כיומיים לפני מועד הגשתה לשולחן.
לאחר הבישול יש להכניס את העוגה אל תוך המקרר עד למועד אכילתה.
חולודייץ
את המתכון קיבלנו מאורנה נריה יוגב מדף הפייסבוק שלנו!הכמות מספיקה לתבנית פיירקס מלבנית די גדולה. אפשר להכין פחות ובתבנית קטנה יותר.
חבילה גידי רגל עגל (ללא עצמות) - קצת פחות מקילוכנפיים במשקל זהה פחות או יותראם אוהבים, אפשר להוסיף גם קורקבני הודו נקיים. כמה עלי דפנה שבורים, גרגרי פלפל אנגלי שלמים, המון שום
-
אני מכניסה ראש שלם, כשהשיניים קלופות וחצויות.
בצל גדול או שניים בינוניים, חתוך גס 2-4 גזרים חתוכים גס גבעול גדול של כרפס (לא הכרחי) שוטפת הכול. מכניסה את הבשרים לסיר, מכסה במים, מרתיחה, מבשלת 2-3 דקות, שופכת את המים ושוטפת היטב את הסיר ואת תכולתו. מוסיפה את כל השאר, מוסיפה מים בכמות שתכסה הכול בדיוק ועוד 3 ס"מ. מוסיפה קצת מלח (בד"כ הרגל והכנפיים די מלוחים) מבשלת בסיר לחץ (שעתיים) או בסיר רגיל - 3.5-4 שעות (לאחר הרתיחה וההעברה לאש קטנה). אתמול בישלתי חמש שעות והגידים היו כל כך רכים, שאפשר היה למעוך אותם במזלג במקום ללכלך מטחנה. כשזה עדיין פושר, טוחנת את הגידים במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים, כך שלא יהיה ממש מרוסק דק דק. אם יש קורקבני הודו, טוחנים גם אותם כנ"ל. בעזרת שני מזלגות או בידיים עטויות כפפות, מפרקת את הכנפיים לחתיכות קטנות. מסלקת כמובן את העור והעצמות. מערבבת את כל הבשר בתבנית פיירקס. טועמת את הנוזלים וממליחה עוד אם נחוץ. יוצקת בזהירות את הנוזלים ללא חומרי התיבול, על הבשר שבתבנית. מאווררת קצת בעזרת מזלג, כך שהתכנים יתערבבו עם הנוזל. מעבירה למקרר וזהו. לאחר שהתקרר זה מספיק מוצק כדי לחתוך לקוביות ולאכול ובשלב זה כדאי לכסות בנייר כסף או בניילון נצמד. אם אוהבים, אפשר להוסיף פלחי ביצה קשה על הבשר ומתחת לנוזל.
ארוחת החג
חגיגה קולינארית ביתית מתוכננת היטב, הנמשכת אל תוך הלילה ומגיעה לשיא בשעה 00:00, בה חולצים את בקבוקי השמפניה המבשרים על השנה החדשה
דֵד מַרוֹז וסְנֵגוּרָצְ'קַה
סבא כפור ושלגנית מתגנבים בחשאי בליל החג לבתיהם של הילדים מהיערות, ומניחים את המתנות מתחת ליולְקָה כשכל בני הבית ישנים
יוֹלְקָה
מסורת קישוט עץ העַד מרגשת עד היום אלפי ילדים. צעצועי זכוכית ובובות מחכים בארגזים כל השנה בכדי לשמח את לבב כולם בחג השנה החדשה
היסטוריה
כחג החילוני- הלא קומוניסטי היחיד בשנה- התנחל הנוֹבִי גוֹד בלבבות האזרחים. ולא, אין לו שום קשר לסילבסטר
טוֹאוּסְט
מלאכת הנאום
גלריית נוֹבִי גוֹד
סיפורי נוֹבִי גוֹד
תכנית אמנותית
גלריית סיפורי נוֹבִי גוֹד- מקום לגבש את הזיכרונות האישיים שלנו לזיכרון קולקטיבי אחד
ארכיון תמונות וירטואלי של חגיגות נוֹבִי גוֹד מהעבר, בברית המועצות או בארץ
אכלנו- יופי!
שתינו- עוד יותר טוב!
צפינו בפוטין- לא מציאה, אבל בסדר. מה עכשיו?
ערב הנוֹבִי גוֹד- חגיגה שלא תשכחו! מצפה לכם ערב מלא באהבה, זיכרונות, נוסטלגיה וצחוק. אז מה הולך לקרות שם? הנה הנה, כבר מספרים לכם